26 mei 2011

Juni Activiteiten Christelijk Conservatief Beraad

In de maand juni zijn er 2 activiteiten van het Christelijk Conservatief Beraad.


Op 8 juni wordt er een thema-avond gehouden in de Veluwehal te Barneveld. Op 25 juni vindt het tweede Christelijk Conservatief Congres plaats in Apeldoorn.


8 juni 2011 Barneveld

Op woensdagavond 8 juni 2011 spreken ds. A. Beens en ing. E.J. Bilder in Barneveld over de betekenis van het christelijk conservatisme voor politiek en samenleving.

Wat is christelijk conservatisme en welke boodschap brengt dit gedachtegoed naar voren?

Het programma van deze avond start met een lezing van ds. A. Beens (Hervormd emerituspredikant), met als thema: “Katholiek breed, Bevindelijk diep”.
Hij zal spreken over een levenshouding die met uitsterven bedreigd wordt.
Na hem spreekt Ing. E.J. Bilder (burgmeester van Zwartewaterland) over de dagelijkse praktijk van een christelijk conservatieve burgervader.

ds. A. Beens (hervormd emeritus predikant)

Ing. E.J. Bilder (Burgemeester Zwartewaterland)


Tijdens de forumdiscussie schuiven ook dr. B.J. Spruyt (conservatief denker en publicist) en dhr. J. Kloosterman (directeur zorg van de Jacobus Fruytier S.G.) aan. Deze discussie wordt geleid door Riekelt Pasterkamp.

De avond wordt gehouden in de Veluwehal (Nieuwe Markt 6 in Barneveld) en begint om 20:00 uur. De deur staat vanaf 19:15 uur open.

*************************************************************************************

25 juni Apeldoorn


Op zaterdag 25 juni 2011 vindt het tweede Christelijk Conservatief Congres plaats. Dit jaar in Apeldoorn. Te gast zijn Alfons Dölle, Mariska Orbán- de Haas en Bart Jan Spruyt.


Alfons Dölle, Eerste Kamerlid voor het CDA en hoogleraar in Groningen, zal spreken over het conservatisme en de christendemocratie. Mariska Orbán- de Haas, hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad richt zich in haar betoog op de vraag of het conservatisme bruikbaar is als redder van een ontzuilde en ontzielde maatschappij. Tot slot spreekt Bart Jan Spruyt over het conservatisme van een christen. Het congres wordt na een discussieronde afgesloten met een meditatie van dr. A. Huijgen (christelijke gereformeerde predikant te Genemuiden).

Het congres vindt plaats in de Jacobus Fruytier S.G. (Anklaarseweg 71 in Apeldoorn) en begint om 10:00 uur. Het programma eindigt rond 15:00 uur. De entreeprijs is 15,00 euro (inclusief lunch). Donateurs van het Beraad hebben gratis toegang.

Het eerste congres van het Christelijk Conservatief Beraad werd vorig jaar gehouden en Putten en werd door ongeveer 200 mensen bezocht. De Stichting Christelijk Conservatief Beraad heeft als doel het christelijk conservatieve gedachtegoed verder te doordenken en uit te dragen in de Nederlandse samenleving. Het beraad werd in 2009 opgericht.


Gasten


Prof. mr. dr. A.H.M. DölleLid van de Eerste Kamer en bijzonder hoogleraar Recht der decentrale overheden

Mw. M. Orbán-de HaasJournalist en hoofdredacteur van het Katholiek Nieuwsblad

Dr. B.J. SpruytVoorzitter van de Edmund Burke-stichting en conservatief publicist


Programma


1.Opening door Hans Alderliesten
2.Lezing door Alfons Dölle: “Conservatisme en de christendemocratie”
3.Lezing door Bart Jan Spruyt: “Het conservatisme van een christen”
4.Lezing door Mariska Orbán: “Conservatisme als antwoord voor de samenleving”
5.Pauze en lunch
6.Discussieronde met publiek onder leiding van Dirk-Jan Nijsink
7.Meditatie door dr. A. Huijgen
8.Sluiting en borrel


U kunt zich voor dit congres aanmelden door een e-mail te sturen naar info@christelijkconservatiefberaad.nl.

.

Geen opmerkingen:

Volgers