31 maart 2009

Stijlloos

Als er één website bestaat welke zijn naam eer aan doet en in twee woorden de gehele inhoud van de site uitdrukt is het : geenstijl

Stijllozer kan het niet. Qua beeld, vocabulaire, respect enz.

Van de klassieke deugden Prudentia (wijsheid) en Temperantia (gematigdheid) hebben ze nog nooit gehoord, laat staan van de Goddelijke deugden Fides (geloof), Spes (hoop) et Caritas (liefde).

De site verdient het nog niet eens als hyperlink in deze blog te zetten.
En dit is geen conservatieve arrogantie maar moet de reactie zijn van iedere weldenkende burger (links of rechts) met normen en waarden hoog in het vaandel.
Deze blogger en deze blogger schrijven vandaag al helder hun sterke afkeer over de immens populaire weblog.

Eén van de weinige positieve punten die mij in geenstijl altijd wel aanstonden waren o.a. het benoemen van de volledige naam (en toenaam) van verdachten -doet Elsevier al jaren-, en het open en bloot leggen van de fouten van progressief-links Nederland. Ook diverse klokkenluider-zaken hebben ze helder aan de grote geenstijlklok gehangen. Ik moet eerlijk bekennen, ik kijk op geenstijl als ze 'de krant hebben gehaald' en verder niet.

Echter geenstijl heeft in de drang naar de "kijkcijfers" ( lezen de reaguurders uberhaupt nog wel?) steeds meer aanleiding gezien om niet alleen feiten open en bloot te leggen maar ook vrouwen, homo's, vunzigheid etc. open en vooral bloot ten toon te spreiden. En om de (video)beelden krachtig te ondersteunen is het vocabulaire van een niveau dat het niet eens waard is nog " Nederlandse taal" genoemd te mogen worden. Onderaardse en asociale tokkietaal van het aller aller allerlaagste niveau. En als deze club nu ook meent met een publieke omroep te moeten beginnen en genoeg leden heeft behaald bewijst dat weer eens de afval van onze maatschappij. Het zal geen campingzender worden maar een tokkie-zender met veel bloot, grofheid en niets-verhullende frustraties. Dit heeft niets meer met "rechts zijn" te maken.

Zie daar het niveau van een populaire "rechts van het midden staande" weblog anno 2009.

Mijn frustratie komt niet alleen voort uit het feit dat ik mij schijnbaar aangesproken moet voelen als geenstijl en zijn reaguurders het over "vuile Christenhonden" hebben. En ook niet omdat ik de vrijheid van meningsuiting wil inperken.
Maar met name omdat ik (met de bovengenoemde bloggers) sta voor een eerlijke, maar vooral fatsoenlijke nieuwspresentatie met de juiste omgangsnormen en waarden.

Het is daarom ook te betreuren dat gerespecteerde conservatieve denkers en bloggers deze site vermelden bij hun "links", al ware het een serieus nieuwsmedium welke de moeite waard is om te (gaan) bekijken en lezen.

Als afsluiter een waar citaat uit de blog van Rutger Schimmel:

GeenStijl is het bodemputje van onze cultuur, een diepe afgrond waar alle waardering en zelfs ook maar tolerantie voor zoiets Allzumensliches als religie afwezig is. Het illustreert de morele onverschilligheid en leegheid van de moderne cultuur, en dient voor rechtse mensen daarom als een goed voorbeeld van de morele verloedering die wij een halt toe moeten roepen, willen wij nog iets van onze beschaving behouden.

Geen opmerkingen:

Volgers