16 april 2009

Wanneer komt het grote Islam-debat?

Wegens drukke agenda een korte blog/ samenvatting van het Islam-nieuws van deze week.

Vanaf nine-eleven gaat er geen dag voorbij of er is "Islam-nieuws".
Pagina's en programma's vol: dag na dag, week na week. Islam-nieuws kent geen komkommertijd en blijft immer actueel. Nederland (van links tot rechts en van progressief tot conservatief) weet bijna een decennialang nog absoluut niet welke positie zij in moet nemen tegen deze wereldveroverende ideologie.

Een kort overzichtje van afgelopen week:

Staatssecretaris de Vries heroverweegt de aanstelling van de leger Iman Ali Eddaoudi

Een wethouder die zijn hoge woord weer inslikt

Tariq Ramadan die zij contract tot 2011 krijgt verlengd bij de Erasmus Universiteit

Geert Wilders doet de vooraankondiging voor Fitna 2 waarin hij de gevolgen van de massa-immigratie uit moslimlanden op een gepeperde en waarschijnlijk ongezouten wijze voor het voetlicht zal brengen.

Dit bericht zal Wilders toch moeten verheugen. Een afname van 37 % van huwelijksmigranten. Zou hij dit krantenartikel ( al brandend?) als begin of als eindshot in Fitna 2 moeten monteren?

Van politiek-correct tot politiek incorrect. Je hoort en ziet van alles weer voorbijkomen.

Dus weer genoeg om over na te denken en voor degenen met veel tijd, uitgebreid te bloggen.

Wanneer komt nu dat grote Islamdebat. Wie gaat dat nu eens initieeren?

Het debat waar menig burger, politicus en allochtoon op zit te wachten.
Het debat over, en ik citeer Jaffe Vink; immigratie en integratie, de belangrijkste sociale kwestie van dit moment, over culturele identiteit, the West and the rest, en niet te vergeten: over het christendom.’

Volgens mij ligt hier een schone taak voor het CDA als grootste regeringspratij.

Jaffe Vink sloeg in 2008 al de spijker op zijn kop door te constateren dat de partij van Balkenende er op dit moment totaal niet toe in staat is.
Wanneer krijgt het CDA nu eens door dat ze de regie van een breed en bovenal frontaal Islamdebat naar zich toe moeten gaan trekken. En dat de antithese "Wilders en de rest" tot een einde komt. Dat er op niveau gesproken gaat worden over de problems of no-problems van de Islam. Zolang het short-shots bij Pauw en Witteman blijven en de PVV spreekt over het "met scherp schieten" op irritante marokkanen komen we geen steek verder.

Afgelopen jaren heb ik heel wat Islam-debatjes bijgewoond. En er is nog niets maar dan ook niets veranderd. Behalve dat het wekelijkse Islam-nieuws en de internet discussies op micro-niveau nog steeds zo interessant voor ons zijn dat we er tijd in steken.

Geen opmerkingen:

Volgers