14 september 2009

Conservatief Café 2 "Onderwijs" met dr. Ad Verbrugge & Boekpresentatie Bart Jan Spruyt

Conservatief Nederland verenigt zich. Op 6 mei jongstleden is het eerste Conservatief Café gehouden. Een succesvolle bijeenkomst met mensen die qua achtergrond dan wel verschillen, maar verenigd zijn in de wil tot behoud van het goede.
Dit succes was, zo waren velen na afloop van mening, zeker voor herhaling vatbaar. Daarom organiseren wij (Rutger Schimmel, Frank Verhoef en ondergetekende) op 5 november aanstaande het tweede Conservatief Café. Ditmaal is het programma uitgebreider.

Dankzij financiële sponsoring door de Edmund Burkestichting en Uitgeverij Boekencentrum is de entree deze keer gratis.

Eerst zal het nieuwe boek van Bart Jan Spruyt gepresenteerd worden.
Als je eenmaal hebt liefgehad is een portret van ds. J.T. Doornenbal, een karakteristieke hervormde predikant. Het zal in ontvangst genomen worden door ds. Huib Klink, dominee van de PKN-gemeente in Hoornaar, en SGP-voorlichter Menno de Bruyne.

Vervolgens zal dr. Ad Verbrugge een lezing geven over het kloppend hart van onze beschavingstraditie: onderwijs.
Verbrugge, filosoof en voorzitter van Beter Onderwijs Nederland, zal komen te spreken over de moderne onderwijsvisie en haar traditionele tegendeel.

dr. Ad Verbrugge

De avond sluiten we natuurlijk af met een drankje.

Aanmelding is verplicht en geschiedt via www.conservatiefcafe.nl. Op deze website volgt ook meer informatie over de avond. Anders dan vorige keer zijn de entree en de eerste twee consumpties gratis. De locatie is wederom de sfeervolle Franse zaal boven Café De Zalm, Markt 34 te Gouda. Wij hopen u daar te ontmoeten.

Geen opmerkingen:

Volgers