25 september 2009

Koop Joods citrus !

Het niet onomstreden Nederlands Palestina Komitee (NPK) heeft afgelopen week actie gevoerd voor een verbod op de verkoop van Israëlische producten totdat Israël de rechten van de Palestijnen respecteert.
Een familielid (actief in de food) attendeerde mij op dit bericht.

De actievoerders richtten zich voornamelijk op Albert Heijn. Albert Heijn weigerde echter aangeboden petities in ontvangst te nemen. Albert Heijn blijft objectief. Halal vlees ligt bij de grootgrutter gebroederlijk naast de oranje appeltjes van Jaffa.

Bizar hoe eenzijdig deze mensen naar de Israëlische politiek kijken.
Veel groente en fruit van Joodse bedrijven wordt namelijk door Palestijnen geoogst. Dagelijks trekken er vele goedwillende Palestijnen met een hoge arbeidsethos naar deze tuinderijen om de kost te verdienen voor hun gezin.
Ook hoor je niemand meer over het feit dat de boerderijen en tuinderijen die Israël in de kolonies heeft achter gelaten compleet verwoest zijn door Hamas. Ondernemingen waar veel Palestijnen een redelijke boterham verdienden.

In deze vredesweek zou men er beter aan doen om de vele Joden en Palestijnen die in vrede samen (willen) leven voor het voetlicht te brengen dan op te roepen tot een boycot van Israëlische producten.

Wij moet deze produkten bewust wél gaan kopen!
Ter bevordering van de Joods- Palestijnse samenwerking en economische groei van Israël.




PS Voor Israëlische non-food producten zie IPC- nijkerk

Geen opmerkingen:

Volgers