17 augustus 2009

Vooroorlogse jaren

We beleven vooroorlogse jaren op dit moment. Ik weet het nu zeker. Van de dominee, via de hoofddoekdragende moslima tot de groene geitewollensok allemaal suggereren ze het. Ooit, in de aanloop naar een andere oorlog, was er een enge man met een scherpe zijscheiding in zijn zwarte haar en een strak geschoren dito kleurend snorretje.
Nee, zijn naam zeggen ze niet, uitgezonderd de advocaat Haroon Razaa. De Moslim Razaa schroomde niet om Wilders in het AD direct te vergelijken met Hitler. Anderen omschrijven het in wat subtielere bewoordingen als de Rotterdamse advocaat. Maar de vergelijking Wilders-Hitler is toch wel te lezen tussen de regels.
Om te beginnen de dominee.

In het pastoraal blad voor de gereformeerde gezindte Om Sions Wil wijdt de immer over maatschappij en politiek schrijvende dominee W. Visscher weer een hele pagina aan Wilders.
Dat hij niet veel op heeft met Wilders en helemaal niet bang is voor de Islamisering heeft hij al meerdere malen geschreven en gepropagandeerd.
Zie onder andere hier en hier en hier.

In 2005 viel zelfs de toenmalig SGPJ-voorzitter hem hierin bij.(zie hier)
In het artikel van afgelopen vrijdag in Om Sions Wil waarschuwt ds. Visscher ons als volgt; citaat:
... Er zijn kennelijk nogal wat jongeren die de PVV wel zien zitten. Ook in orthodox christelijke kring zijn er sommigen die onder de bekoring raken van de slogans van deze partij. We moeten voor dergelijke dingen oppassen. Het kan best zijn dat de PVV op een enkel punt het gelijk aan haar kant heeft. Maar in de wereldgeschiedenis zijn er wel meer lieden geweest die met een enkele waarheid massa's mensen in de ban en op de been hebben gebracht. Toch liep het vaak heel verkeerd af met dergelijke lieden en bewegingen. Haat zaaien jegens anderen is geen eerlijke en Bijbelse lijn. einde citaat.
Zo, en laat de gereformeerde lezers en lezeressen nu maar zelf voor de invullende gedachten zorgen. Ben ik nu zo paranoïde, maar de dominee doelt toch niet op Martin Luther King of op Kennedy? Met de laatste zin van de dominee stem ik van harte in maar zeg me nu; waar predikt Wilders HAAT jegens mensen? Hij haat een ideologie en daar is toch niets mis mee? Die haat ik ook.

Toen de PVV vorige maand vragen stelde over de kosten en baten van allochtonen werd door menigeen ook geroepen dat hij hiermee deze mensen discrimineerde. Echter het hele bedrijfsleven en hopenlijk ook de overheid (al twijfel ik daar soms sterk aan ) maakt toch beleid op basis van kosten en batenanalyses? Het is toch ook bekend wat de werkelozen, de gehandicaptezorg en ambtenaren ons per jaar kosten en (eventueel) opbrengen. Waarom zouden we dat dan van de allochtonen niet mogen berekenen en analyseren?

Ook de moslima Fatima Elatik twitterde afgelopen weken over "een andere politicus van zo'n 60 jaar geleden".
Vanavond komt ze het nog een keer uitleggen bij Knevel en VandenBrink als u haar niet helemaal begrijpt. Nu zal de geschiedeniskennis van Fatima waarschijnlijk niet veel verder rijken dan dat ze Hitler als enige politicus uit de jaren '30 en '40 kent, maar ze zegt het toch maar wel even.
Update KvdB 23.30 uur, citaten Fatima Elatik
"beleid van Wilders = beleid Hitler in de jaren '30"
"Ik weet niet of Wilders een massamoordenaar is"......
"Wilders is een fascist"
"Ik doe dit omdat ik voel dat ik dit niet meer kan aanzien"

Bovengenoemde mensen (en velen met hen) insinueren dat we toch wel op moeten passen voor het blondharige evenbeeld van Hitler. De Hitler van de jaren '30 in de vorige eeuw was immers ook op een democratische wijze aan de macht gekomen. Hij leek zo aardig nationalistisch en goedbedoelend (en zich zelfs op de Bijbel beroepend) te beginnen, maar eindigde in een bizarre en gruwelijke uitroeiing van Joden, gehandicapten en homoseksuelen.
En die kant kan het (wellicht) ook opgaan met onze Geert.

Deze suggerering bewijst echter 2 zaken.

Dat deze mensen niet in het minste op de hoogte zijn van de persoon Hitler en zijn ideologieen en dat ze in het geheel voorbij gaan aan de beweegredenen van Wilders' opvattingen en zijn verontrusting over de Islamisering.
Zowel de dominee als de moslima rijden mee in de religieuze demoniseringskaravaan tegen Wilders. Echter het is pure angsthazerij. Ze zijn bang voor Wilders om iets wat we eerder van de salafisten kunnen verwachten. Namelijk via de weg van de democratie de macht te verkrijgen en vervolgens de democratie over boord te gooien om "enge en vreselijke dingen te gaan doen".
En dan is het wel oorlog ja. Maar niet dankzij een geblondeerde Limburgse Politicus, eerder ondanks.

Rabiate Moslimhaat is nog steeds geen oplossing

maar

Extatische Wildershaat evenmin.

Wanneer begint nu welke oorlog?

Haat zaaien jegens anderen is geen eerlijke en Bijbelse lijn,
vergelijkingen zaaien tussen een gruwelijke massamoordenaar en een eerlijke politicus ook niet.


Verkiezingen en Adviseurs

Dat Wilders niet mee doet aan de gemeenetraadsverkiezingen pruimen de linkse politici niet. Een laatste kans dat Wilders "af zou gaan" is hun nu ontnomen.
Echter Wilders weet wat hij doet. Hij stuurt zijn PVV als een ervaren kapitein zijn schip. Hij wil geen risico's lopen om op de klippen te varen of aan lager wal te komen voor hij de haven van de Eerste Kamer of het Kabinet bereikt. Het kan me de gedachte niet ontnemen dat Wilders enkele goede adviseurs uit het bedrijfsleven achter zich heeft staan. Ondernemers die hun sporen verdiend hebben en hun bedrijven in zware en lichte tijden volledig in de hand hebben en risico's afwegen.

Terzijde
Mannen als bijvoorbeeld Hennie van der Most die met zijn boeren ondernemersverstand zelfs betere plannen om de economie uit de crisis te trekken maakt dan de 6000 ambtenaren van het Ministerie van Economisch Zaken bij elkaar. Zie het bericht most-lanceert-crisisplan-kabinet





.

Geen opmerkingen:

Volgers