24 augustus 2009

zonsondergang met gedreun en geweld

Zaterdag 22 augustus jl. heeft zich tijdens het evenement Sunset Grooves in Hoek van Holland een schietincident voorgedaan.
Het is inmiddels bekend dat er één persoon is overleden en dat een aantal bezoekers gewond is geraakt. De politie heeft de zaak in onderzoek.
Wij betreuren dit alles zeer. Wij leven mee met de nabestaanden van het slachtoffer en wensen allen heel veel sterkte toe. De organisatie


Het strandfeest Veronica's Sunset Grooves ontaardde in een massale vecht- en schietpartij tussen voetbalhooligans. Daarbij werd tientallen malen geschoten


Bij de ongeregeldheden kwam een 19-jarige Rotterdammer om het leven door een kogel en raakten meerdere mensen gewond.


Alle tien treinen die na afloop van het feest vanaf Hoek van Holland reden, waren behoorlijk uitgewoond”, aldus een woordvoerster van de Nederlandse Spoorwegen. „Op meerdere plekken hebben mensen in de trein gekotst, ramen ingetikt en tussendeuren gesloopt. Ook heeft een passagier aan de noodrem getrokken.”

"Het lijkt de gewoonte te worden dat agenten die gewoon hun werk doen, worden aangevallen. Een schokkend incident, met een treurige afloop," zei burgemeester Ahmed Aboutaleb van Rotterdam

Op de beelden is te zien hoe vier agenten in burger in het nauw worden gedreven door een agressieve menigte. Met getrokken wapen zoeken de vier hun toevlucht tot de VIP-tent, die vervolgens wordt gesloopt door een groep bezoekers.

Een deel van de menigte loopt onder het uitroepen van ‘Rotterdam Hooligans’ en ‘Joden, Joden’ op de politie af. Volgens bezoekers heerste vanaf het begin een grimmige sfeer op het evenement

Het is een enorme troep op het strand en in de duinen. Het zand ligt bezaaid met glazen en plastic drankflessen. Meeuwen laten zich niet tegenhouden door de politie en doen zich tegoed aan de etensresten in de vele weggegooide plastic bakjes. ,,Zoiets zie je alleen in Nederland, nergens anders maken ze er zo'n troep van'', zegt een medewerkster van een strandtent. Ze heeft 'haar' stukje strand al schoongemaakt.



kort commentaar:

Er is werkelijk maar dan ook werkelijk niets positiefs en verheffends te zeggen over het strandfeest van afgelopen zaterdag in Hoek van Holland.
En we moeten die conclusie niet alleen baseren op de bovenstaande berichtgevingen in de geschreven pers van vandaag.
Ook al hadden deze ernstige incidenten zich niet voorgedaan kan je de vraag stellen wat er voor de jeugd van 2009 op zo'n feest te halen valt. Veronica weet wel wat ze daar kan halen: euro's. Zelfs op een gratis party.
Waarom gebeuren dit soort incidenten nooit in het Concertgebouw? Of op de 19e editie van Raadhuis Klassiek of op het Prinsengrachtconcert afgelopen zaterdagavond?
Zou muziek van Rachmaninov, Verdi, Mozart, Brahms, Beethoven en Handel dan toch een andere invloed hebben op de geest van de mens?

Laat de jeugd en hun ouders zich eens bezinnen op muziekkeuzes en uitgaansgelegenheden.
Hopenlijk komen ze er ooit achter dat een Sunset met een vaste partner, klassieke muziek en een een glas rosé ook mooi, nee , veel mooier kan zijn.

Geen opmerkingen:

Volgers