6 juni 2009

10 % SGP-ers gingen naar PVV

Onlangs was in de SGP-thuiskrant, het Reformatorisch Dagblad, een artikel te lezen waarin een analyse werd gegeven betreffende de overeenkomsten en de verschillen tussen de twee anti-europa partijen SGP en PVV. Drs. H. Vollaard, politicoloog te Leiden merkte in dat artikel het volgende op:

"De PVV kan haar negatieve standpunt makkelijker vasthouden dan de SGP, die met de europositievere ChristenUnie zich zelfs wel eens zou kunnen aansluiten bij de pro-Europese christendemocratische fractie in het Europees Parlement.”

Daarbij komt het ”Wilderseffect”: de PVV-leider oefent met zijn harde anti-islamitische taal grote aantrekkingskracht uit op een deel van de SGP-achterban en is daarmee ook voor de SGP een rechtstreekse electorale concurrent.


Nu.nl komt vanavond met het volgende
bericht:

Opmerkelijk

Opmerkelijk is dat van de uiterst trouwe SGP-stemmers die donderdag zijn opgekomen, bijna 10 procent dit keer zijn zegen gaf aan de PVV.Dit is mischien nu dan opmerkelijk. Maar (helaas) wel te verwachten.

CU en SGP samen op weg in Brussel: Dat pruimen veel SGP-ers niet meer.
Er was tot deze verkiezingen geen alternatief. Nu wel: de PVV! met nog wel een christelijk-conservatief als Lucas Hartong op de lijst die het, helaas voor hemzelf, niet heeft gehaald.

Toch zal ik zolang Bas Belder in Brussel blijft zitten de CU- SGP trouw blijven.
DV over 5 jaar zien we wel wat er van de PVV -zowel in Brussel als in Den Haag- is terecht gekomen.

De SGP dient deze boodschap/uitslag wel zeer serieus te nemen. OOk voor de TK -verkiezingen in 2011. SGP let op uw Saeck! En word een christelijk-conservatieve partij!2 opmerkingen:

Jonathan van Tongeren zei

Opvallend inderdaad, maar wat mij betreft niet geheel onverwacht. Overigens heeft de PVV ook wel wat bij de CU weggesnoept in plaatsen als Urk en Bunschoten, alleen veel kleinere aantallen.
CU-SGP is nu aan het onderhandelen met de Britse conservatieven over fractievorming hè, laten we dat als een goed teken zien ;-)

. zei

Idd Jonathan! laten we hopen dat dat gaat lukken.

maaarrre... zijn nou die laatste conservatieve CU-ers uit onze visdorpen nog naar Hartong gelopen? ;-)

Volgers